Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα λαχανικά που έχουν περισσέψει στο ψυγείο, όσο περισσότερα τόσο πιο εύγεστη και θρεπτική η σούπα
1 κιλό μοσχάρι, 1 κρεμμύδι σε φετάκια, 2 πατάτες σε κομμάτια, 1 κ σ πελτέ, 2 καρώτα σε ροδέλες, 1 πράσο σε ροδέλες, 1 κλωναράκι σέλινο, αλάτι, πιπέρι
Σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, ενώ ξαφρίζετε κατά διαστήματα.
Το στραγγίζετε από το ζωμό και το κόβετε σε κομμάτια. Αφήνετε το ζωμό να κρυώσει και αφαιρείται από την επιφάνεια το λίπος (προαιρετικά).
Προσθέτετε στον ζωμό τα λαχανικά, τον πελτέ και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνετε τα λαχανικά στο μούλτι. Βάζετε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό με τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και τ’ αφήνετε να πάρουν μια βράση.
1 κιλό μοσχάρι, 1 κρεμμύδι σε φετάκια, 2 πατάτες σε κομμάτια, 1 κ σ πελτέ, 2 καρώτα σε ροδέλες, 1 πράσο σε ροδέλες, 1 κλωναράκι σέλινο, αλάτι, πιπέρι
Σιγοβράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει, ενώ ξαφρίζετε κατά διαστήματα.
Το στραγγίζετε από το ζωμό και το κόβετε σε κομμάτια. Αφήνετε το ζωμό να κρυώσει και αφαιρείται από την επιφάνεια το λίπος (προαιρετικά).
Προσθέτετε στον ζωμό τα λαχανικά, τον πελτέ και αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνετε τα λαχανικά στο μούλτι. Βάζετε το κρέας πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό με τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και τ’ αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου