Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Ισχυρός σεισμός έπληξε την κεντρική Χιλή


Στις 3:34 του Σαββάτου (τοπική ώρα) ο Εγκέλαδος κτύπησε με πρωτοφανή ένταση, 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Χιλή. Το επίκεντρό του με βάθος 35 χλμ, εντοπίστηκε στην πόλη Κονσεπιόν, που βρίσκεται 63 περίπου χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγκο. Έχουν ακολουθήσει πάρα πολύ μετασεισμοί με ισχυρότερο 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός σε ανθρώπινες ζωές ξεπέρασε τους 147, ενώ υπάρχουν και δεκάδες τραυματίες. Η πρόεδρος της χώρας Μισέλ Μπασελέτ, ζήτησε ψυχραιμία, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι νεκροί από την σεισμική δόνηση να αυξηθούν ακόμα. Οι υποδομές της χώρας έχουν καταρρεύσει, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές σε κτήρια, οδικό δίκτυο κλπ.

Ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε παλιρροϊκά κύματα (τσουνάμι) που ενδέχεται να πλήξουν παράκτιες χώρες στον Ειρηνικό Ωκεανό και να φτάσουν μέχρι και την Ασία.

Ανησυχία υπάρχει για τους 1500 Έλληνες που ζουν στην Χιλή και έχει ενεργοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός για την συλλογή πληροφοριών. Για περισσότερες πληροφορίες έχει δοθεί ο αριθμός 2103681912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου