500 gr καλαμαράκια κατεψυγμένα ή φρέσκα, 2 κούπες ρύζι, 1 κούπα λάδι, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 κρεμμύδι και 1 πράσο ψιλοκομμένα, 1 σφηνάκι ούζο, 1 φύλλο δάφνης, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο, αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομματάκια.
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτετε τα καλαμαράκια και αφήνετε να τσιγαριστούν λίγο, σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, λίγο ζεστό νερό, και αφήνετε να βράσουν για 20 –25 λεπτά.
Ρίχνετε το ρύζι, την δάφνη, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια, τα πλένετε και τα κόβετε σε κομματάκια.
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο, προσθέτετε τα καλαμαράκια και αφήνετε να τσιγαριστούν λίγο, σβήνετε με το ούζο.
Προσθέτετε την ντομάτα, το σκόρδο, λίγο ζεστό νερό, και αφήνετε να βράσουν για 20 –25 λεπτά.
Ρίχνετε το ρύζι, την δάφνη, 2 κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύετε και σιγοβράζετε ώσπου να μαλακώσει το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου