Μια εύκολη, γρήγορη και γευστική, παραδοσιακή σαρακοστιανή συνταγή
500 gr φασόλια μαυρομάτικα, ½ κούπα ταχίνι, ½ κούπα ελαιόλαδο (προαιρετικά), ½ κούπα χυμό λεμονιού, 3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μερικές ελιές για γαρνίρισμα.
Βράζετε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε κρατώντας ½ κούπα από το ζουμί τους.
Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν πολτός.
Σ’ ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το ταχίνι, προσθέτετε τον πολτό του σκόρδου. Ανακατεύετε με σύρμα και ρίχνετε εναλλάξ λίγο- λίγο το ζουμί των φασολιών, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνει το μίγμα μια λεία κρέμα.
Σερβίρετε τα φασόλια με την σάλτσα ταχινιού και γαρνίρετε με τις ελιές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
500 gr φασόλια μαυρομάτικα, ½ κούπα ταχίνι, ½ κούπα ελαιόλαδο (προαιρετικά), ½ κούπα χυμό λεμονιού, 3 σκελίδες σκόρδο, αλάτι, 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μερικές ελιές για γαρνίρισμα.
Βράζετε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε κρατώντας ½ κούπα από το ζουμί τους.
Χτυπάτε στο γουδί το σκόρδο με το αλάτι να γίνουν πολτός.
Σ’ ένα γυάλινο μπολ ρίχνετε το ταχίνι, προσθέτετε τον πολτό του σκόρδου. Ανακατεύετε με σύρμα και ρίχνετε εναλλάξ λίγο- λίγο το ζουμί των φασολιών, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να γίνει το μίγμα μια λεία κρέμα.
Σερβίρετε τα φασόλια με την σάλτσα ταχινιού και γαρνίρετε με τις ελιές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου