Καθώς διανύουμε την εβδομάδα της Τυρινής, επιβάλλεται να φτιάξουμε μια τυρόπιτα για να την τιμήσουμε
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει), 2 αυγά, 300 gr φέτα θρυμματισμένη, 100 gr γραβιέρα τριμμένη, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα νερό, άσπρο πιπέρι, βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη για το ταψί.
Χτυπάτε σ’ ένα μπολ τα αυγά, προσθέτετε την φέτα, το λάδι, το αλεύρι, το πιπέρι και το νερό, ανακατεύετε ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αλείφετε ένα ταψάκι με το βούτυρο, πασπαλίζετε με την φρυγανιά απλώνετε ομοιόμορφα τον χυλό και περιχύνετε από πάνω με την γραβιέρα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, ¾ της ώρας, ώσπου να ροδοκοκκινίσει η τυρόπιτα
400 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει), 2 αυγά, 300 gr φέτα θρυμματισμένη, 100 gr γραβιέρα τριμμένη, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα νερό, άσπρο πιπέρι, βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη για το ταψί.
Χτυπάτε σ’ ένα μπολ τα αυγά, προσθέτετε την φέτα, το λάδι, το αλεύρι, το πιπέρι και το νερό, ανακατεύετε ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αλείφετε ένα ταψάκι με το βούτυρο, πασπαλίζετε με την φρυγανιά απλώνετε ομοιόμορφα τον χυλό και περιχύνετε από πάνω με την γραβιέρα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, ¾ της ώρας, ώσπου να ροδοκοκκινίσει η τυρόπιτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου