Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Καιρός

Γενικά
Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τοπικά πυκνότερες στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 6-7 και στο βόρειο Αιγαίο 8-9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Παγετός τοπικά ολικός στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  -4 (μείον 4)-3, στα δυτικά από 2-9, στα κεντρικά -4 (μείον 4)-7, στα νότια από 5-11 και στα  ανατολικά από 8-13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα  με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0-6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με  χιονοπτώσεις πυκνότερες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-6 και στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3)-2  βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Κυριακή 6/1/2019  Θεοφάνεια
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στα βόρεια που μέχρι αργά την νύχτα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Οι άνεμοι  δυτικοί βορειοδυτικοί 4-6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου