Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Καιρός

Γενικά
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες, στην ανατολική Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου.
Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι εκτός στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και στο Αιγαίο 7  μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες ολικός στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  -9 (μείον 9)-2, στα δυτικά από 2-10, στα κεντρικά 0-6, στα νότια από 3-9 και στα  ανατολικά από 5-11 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 0-5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -4 (μείον 4)-2  βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τετάρτη 9/1/2019
Νέα επιδείνωση από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά  της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα τοπικά έντονα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7-8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Παγετός τις πρωινές και απογευματινές ώρες τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου