Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Καιρός

Γενικά
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές ή χιονόνερο  στα νότια κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και στα πεδινά
της κεντρικής και βόρειας χώρας, τοπικά πυκνότερες στη Χαλκιδική, την Εύβοια, τις Σποράδες και από το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση των φαινομένων από την νύχτα στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και στα πελάγη 7 και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Παγετός τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  -9 (μείον 9)-1, στα δυτικά από -4 (μείον 4)-8, στα κεντρικά -6 (μείον 6)-8, στα νότια από 3-9 και στα  ανατολικά από 4-9 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως το απόγευμα και από το βράδυ οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0-6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων με βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-6 και στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 (μείον 2)-2  βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τρίτη 8/1/2019 
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα πιο πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες. Μεμονωμένες καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων από το μεσημέρι εκτός στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 και στο Αιγαίο 7  και πιθανώς 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες ολικός στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου