Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Καιρός

Γενικά
Νέα επιδείνωση από τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια.
Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά  της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα βαθμιαία και στα υπόλοιπα τοπικά έντονα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7-8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Παγετός τις πρωινές και απογευματινές ώρες τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  -7 (μείον 7)-8, στα δυτικά από -2 (μείον 2)-14, στα κεντρικά -6 (μείον 6)-12, στα νότια από 4-15 και στα  ανατολικά από 3-13 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τα δυτικά, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και πιθανόν αργότερα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3)-12 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά-ημιορεινά (600 μέτρα), με εξασθένηση από την νύχτα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3)-5  βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη 10/1/2019
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικά κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια πιθανώς τοπικά ισχυρά στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά της βόρειας χώρας, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-7  στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου