Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Σαν Σήμερα

Βιογραφίες

1973 Πέθανε η Κατίνα Παξινού, ηθοποιός με διεθνή καριέρα
Θεατρικές παραστάσεις: «Πόθοι κάτω από τις λεύκες», «Γυμνή γυναίκα», «Ο πατέρας», «Ο θείος Βάνιας», «Ηλέκτρα», «Εκάβη, «Μήδεια», «Φοίνισες», «Βάκχες», «Ο ματωμένος γάμος», «Η Ήρα και το παγώνι», «Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», «Το σπίτι της Μπερνάλντα Άλμπα», «Η τρελή του Σαγιώ», «Μάνα κουράγιο» κ ά.
Κινηματογραφικές ταινίες: «Για ποιόν χτυπά η καμπάνα» υποδύεται την Ισπανίδα πατριώτισσα Πιλάρ και παίρνει το 1944 το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου, «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα», «Ο Ρόκκο και τ’ αδέλφια του», «Η οργή του Θεού», «Το θαύμα», «Ο κύριος Αρκάντιν», «Ο εμπρηστής»,  «Το νησί της Αφροδίτης» κ ά

1512: Πέθανε ο Αμέρικο Βεσπούτσι, γενοβέζος έμπορος και θαλασσοπόρος
Γεννήθηκε στην Φλωρεντία στις 9 Μαρτίου του 1454. Έκανε 4 ταξίδια στην νέα ήπειρο  και εξερεύνησε τα παράλια της Βραζιλίας. Έγινε γνωστός από τις επιστολές του σε διάφορα επίσημα πρόσωπα της εποχής του, με τις περιγραφές των ταξιδιών του. Μετά από εισήγηση του Γερμανού γεωγράφου Βαλνττζεεμύλερ το 1507, δόθηκε το όνομά του στην νέα ήπειρο, καθώς θεωρείτο ότι εκείνος την ανακάλυψε. Μετά από καιρό διαδόθηκε το σωστό, ότι ο Χριστόφορος Κολόμβος, του οποίου το όνομα δόθηκε σε μια μόνο χώρα της Ν. Αμερικής την Κολομβία,  είχε ανακαλύψει την Αμερική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου