Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Σαν Σήμερα

Βιογραφίες

2012: Πέθανε ο Νίκος Απέργης, ηθοποιός και δημοτικός σύμβουλος
Συμμετείχε σε ταινίες «Η θεία μου η χίπισσα», Υπολοχαγός Νατάσσα», «17 σφαίρες για ένα άγγελο», σε τηλεοπτικές σειρές: «Ο Άγνωστος πόλεμος», «Η Γειτονιά», «Πανθέοι», «Λάμψη», «Εν τούτω νίκα», «Ιστορίες αγάπης» κ ά.

1989: Πέθανε ο Τζον Κασσαβέτης,  Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, ελληνικής καταγωγής. Ταινίες: «Σκιές», «Πρόσωπα», «Νύχτα πρεμιέρας», «Σύζυγοι», «Το Μωρό της Ρόζμαρι», «Τα δώδεκα καθάρματα» κ ά

1971: Πέθανε ο Άγγελος Τανάγρας, ψυχοφυσιολόγος
Θεωρείται ο «πατέρας» της ελληνικής παραψυχολογίας. Ίδρυσε την «Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών», της οποίας υπήρξε και πρόεδρος επί πολλά χρόνια. Ασχολήθηκε ακόμα με την λογοτεχνία, εκδίδοντας το περιοδικό «Ψυχικαί Έρευναι», ενώ έγραψε και πολλά βιβλία «Σπογγαλιείς του Αιγαίου», «Μαύρες πεταλούδες», «Σαν ζωή, σαν όνειρο» κ ά. Αξιόλογο και το μεταφραστικό του έργο.

1795: Ο Γάλλος σεφ Νικολά Απέρ ανακαλύπτει την διατήρηση των τροφίμων δια της κονσερβοποίησης Ο Ναπολέων Βοναπάρτης αθλοθέτησε χρηματικό έπαθλο σε όποιον κατάφερνε να βρει ένα τρόπο για να συντηρούνται επί μακρόν τα τρόφιμα. Το βραβείο το κέρδισε ο Νικολά Απέρ, που επινόησε την μέθοδο της κονσερβοποίησης.

1468: Πέθανε ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος, Γερμανός τυπογράφος και εκδότης Τελειοποίησε την τυπογραφία, κατασκευάζοντας κινητά μεταλλικά στοιχεία, που βάζοντας τα στην σειρά σχημάτιζε λέξεις, φράσεις, σελίδες, βιβλία ολόκληρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου