Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι
2014: Πέθανε η τραγουδίστρια Μάγια Μελάγια
Η Μελπομένη Τσιριγώτη, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα ξεχώρισε με την μπάσα φωνή της αλλά και την εκρηκτική της παρουσία τις δεκαετίες  1950-60 ερμηνεύοντας τραγούδια όπως «Μεσ' του βαλς τις στροφές», «Πώς με μεθάς», «Θέλω να τα σπάσω», «Αδύνατον να κοιμηθώ», «Είναι πολύ αργά», «Άλα της», «Το πεπρωμένο» μου» κ ά. Εμφανίστηκε ακόμα σε ταινίες «Τρεις Τρελοί Ντετέκτιβς», «Ραντεβού με τον Έρωτα», «Η φτώχεια θέλει καλοπέραση».

2006: Πέθανε ο Μάριος Πλωρίτης
Αξιολογότατο το μεταφραστικό, κριτικό, συγγραφικό και σκηνοθετικό  έργο του. Μετέφρασε πολλά έργα γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Συνεργάστηκε ακόμα με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Σκηνοθέτησε θεατρικά έργα και διετέλεσε καθηγητής στην Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος, με τον Κ. Κουν. Σημαντικό και το συγγραφικό του έργο: «Πρόσωπα του νεότερου δράματος», «Τα προσωπεία», «Τα λοφία και οι παγίδες», «Μέγιστον μάθημα» κ ά.

1944: Πέθανε ο Γάλλος λογοτέχνης Ρομαίν Ρολάν
Έγραψε μυθιστορήματα, βιογραφίες, κριτικά έργα, μελέτες και όντας δημιουργός του «Λαϊκού Θεάτρου» και  θεατρικά. Έργα του: «Ζαν Κριστόφ», «Θα έρθει η ώρα», «Οι λύκοι», «Το θέρος», «Το πρωί», «Μαγεμένη ψυχή», «Ο έφηβος», «Ημερολόγιο πολέμου», «Πάνω από την μάχη», «Μητέρα και γιος», «Οι πρόδρομοι» κ ά Τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1915. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου