Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Μελομακάρονα παραδοσιακά

Η γλυκιά μυρωδάτη γεύση των Χριστουγέννων
Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο, ½ κούπα ζάχαρη, ½ κούπα χυμό πορτοκαλιού, ¼ κούπα κονιάκ, 4 κούπες αλεύρι, 1 κ γ μπέϊκιν πάουντερ, 1 κ γ σόδα, 1 κ γ κανέλα τριμμένη, 1 κ γ γαρύφαλλο τριμμένο, ξύσμα πορτοκαλιού Για το σιρόπι: 2 κούπες μέλι, 2 κούπες ζάχαρη, 2 κούπες νερό, 1 ξυλάκι κανέλας, 5-6 γαρυφαλάκια, κανέλα τριμμένη, 100 γρ καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη χτυπάτε 5-10΄το λάδι με το χέρι ή το μίξερ. Προσθέτετε την ζάχαρη και «δουλεύετε» μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα το κονιάκ και τα κανελογαρύφαλα. Διαλύετε την σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνετε στο μίγμα. Κοσκινίζετε πάνω από το μίγμα το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ Ζυμώνετε, αφήνετε λίγο το μίγμα να σταθεί και πλάθετε τα μελομακάρονα. Τα πιέζετε με πιρούνι ή στον τρίφτη του τυριού για να αποτυπωθούν στην επιφάνειά τους σχήματα και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σιρόπιασμα: Βράζετε για 5΄ όλα τα υλικά μαζί για το σιρόπι, ανακατεύοντας για να λιώσει η ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βουτάτε λίγα- λίγα τα μελομακάρονα για λίγο, τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με το καρύδι και την κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου