Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι
2005: Πέθανε ο Δημήτρης Κεχαΐδης, θεατρικός συγγραφέας
Έργα του: «Δάφνες και Πικροδάφνες», «Η βέρα», «Το τάβλι», «Με δύναμη από την Κηφισιά». 

1989: Πέθανε ο Αμερικανός ηθοποιός Λι Βαν Κλιφ
Συμμετείχε σε ταινίες γουέστερν «Ο καλός, ο κακός και ο άσκημος», «Μονομαχία στο Ελ Πάσο», «Οι 5 σημαδεμένοι του Ελ Βιέντο» κ ά.

1965: Πέθανε ο Βρετανός συγγραφέας Γ. Σόμερσετ Μομ
Θεωρείται από τους σημαντικούς θεατρικούς συγγραφείς στον τομέα της κοινωνικής και πολιτικής σάτιρας. Έργα του: «Η Λίζα από το Λάμπεθ», «Ανθρώπινη δουλεία», «Η μικρή γωνιά», «Ο εξερευνητής», «Κέικ και μπύρα», «Η ιερή φλόγα» κ ά

1859: Πέθανε ο Βίλχεμ Γκριμ, Γερμανός συγγραφέας
Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο (Jacob) έμειναν γνωστοί για την συλλογή παραδοσιακών παραμυθιών μεταξύ των οποίων είναι «Η Σταχτοπούτα», «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι», «Χάνσελ και Γκρέτελ», «Η ωραία κοιμωμένη», «Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια» κ ά.

1803: Ο χορός του Ζαλόγγου
Μετά την κατάληψη του Σουλίου, οι γυναίκες για να μην πέσουν στα χέρια των εχθρών ανέβηκαν στο ψηλότερο σημείο του Ζαλόγγου και αφού πέταξαν πρώτα τα παιδιά τους στον γκρεμό, πιάστηκαν στον χορό τραγουδώντας και μια-μια έπεφταν από τον βράχο: Έχε γεια καημένε κόσμε, έχε γεια, γλυκιά ζωή…

1497: Ο εξερευνητής Βάσκο ντε Γκάμα περνά το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας
Με τέσσερα καράβια ειδικά φτιαγμένα και 160 άνδρες πλέοντας γύρω από το ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, ανακάλυψε τον δρόμο για τις Ινδίες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου