Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι


2014: Πέθανε ο δημοσιογράφος Σεραφείμ Φυντανίδης
Εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης και διευθυντής. Συνεργάστηκε ακόμα με την κρατική τηλεόραση, ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής εκπομπής.

1977: «Έφυγε ο Σαρλώ
Ο Τσάρλι Τσάπλιν, όπως ήταν το όνομά του έπαιξε στον κινηματογράφο κωμικούς ρόλους και προπαντός έναν τύπο που δημιούργησε ο ίδιος, το «Σαρλώ». Έγραφε μόνος του τα σενάρια, πρωταγωνιστούσε, σκηνοθετούσε, έκανε την παραγωγή, αλλά και συνέθετε την μουσική στις ταινίες, στην αρχή για τον βωβό κινηματογράφο και αργότερα για τον ομιλούντα. Ταινίες του: «Το Παιδάκι» (Χαμίνι), «Ο προσκυνητής», «Μια γυναίκα από το Παρίσι», «Οι χρυσοθήρες», «Το τσίρκο», «Τα φώτα της πόλης», «Μοντέρνοι καιροί», «Ο δικτάτορας», «Ο κύριος Βερντού», «Τα φώτα της ράμπας», «Ένας βασιλιάς στην Νέα Υόρκη» κ ά.


376: Καθιερώνεται στο ανατολικό τμήμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ο εορτασμός των Χριστουγέννων. Αρχικά τα Χριστούγεννα ήταν μια κινητή γιορτή που γιορταζόταν σε πολλές διαφορετικές στιγμές κατά την διάρκεια του  χρόνου. Για πρώτη φορά καθιερώθηκε η εορτή των Χριστουγέννων από την εκκλησία της Ρώμης στην εποχή του πάπα Ιουλίου Α΄ που επέλεξε στα μέσα  του  4ου  αιώνα την 25η Δεκεμβρίου, ως γενέθλια ημέρα του Χριστού καθώς συνέπιπτε με τα ειδωλολατρικά  τελετουργικά για την επιστροφή του ήλιου ή χειμερινό ηλιοστάσιο. Η πρόθεσή του ήταν να αντικατασταθεί ο ειδωλολατρικός εορτασμός με τον χριστιανικό. Το 376 ο εορτασμός της γεννήσεως του Χριστού πέρασε από την Δύση στην Ανατολή (Βυζάντιο).  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου