Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι



  • 500 γρ καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα και κομμένα, 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι (½ κιλό), 2 κ σ πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, 1 σφηνάκι ούζο, 1 κούπα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Πλένετε καλά τα καλαμαράκια και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε τα καλαμαράκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το ούζο και αφήνετε να γιαχνιστούν για λίγο.
Προσθέτετε τον πελτέ και ζεστό νερό, όσο να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνετε  και αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε το κοφτό μακαρονάκι, ρίχνετε ζεστό νερό, αν χρειάζεται και αφήνετε να βράσουν, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου