- ½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κ σ πελτέ, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα, τον πελτέ, τα σκόρδα, τον άνηθο, την ρίγανη, λίγο από το ζουμί που βράσατε τα φασόλια, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση και να δέσει η σάλτσα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου