Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2000: Πέθανε η ηθοποιός Μαλαίνα Ανουσάκη
Συμμετείχε ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις «Ο γυρισμός της ωραίας Ελένης», «Επτά επί Θήβας», «Ο επόμενος», σε κινηματογραφικές  ταινίες «Το δράμα μιας αμαρτωλής», «Ηλέκτρα», «Ίλιγγος», «Το παιδί του δρόμου», «Όχι», «Φτωχολογιά», «Το κορίτσι της Κυριακής», «Κάθε καημός και δάκρυ», «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Οι γενναίοι του Βορρά»,  «Άρπα κόλα» και σε τηλεοπτικές σειρές «Η κυρία Ντορεμί», «Λάμψη των άστρων» κ ά. Είναι μητέρα της ηθοποιού επίσης Ελένης Ανουσάκη.

1996: Πέθανε ο ηθοποιός Νίκος Τζόγιας
Εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις «Δον Κάρλο», «Βάκχες», «Ριχάρδος ο Γ΄», «Ημέρωμα της στρίγγλας», «Θεοφανώ», «Αντιγόνη», σε κινηματογραφικές ταινίες «Μια γυναίκα κατηγορείται», «Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς», «Άνθρωπος για όλες τις δουλειές», «Τα αρραβωνιάσματα», σε τηλεοπτικές σειρές «Ο έμποροι των εθνών» σε ραδιοφωνικές παραγωγές, ενώ διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής υποκριτικής σχολής.

1902: Γεννήθηκε στην Καλαμάτα η ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη.
Χαρακτηρίστηκε τολμηρή λόγω της άστατης ζωής της αλλά και του δεσμού της με τον ομότεχνό της Κώστα Καρυωτάκη. Έργα της: «Τρίλιες που σβήνουν», «Ηχώ στο χάος». «Έφυγε» μόλις στα 28 της χρόνια το 1930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου