Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Ψάρια τηγανητά και χόρτα βραστά

Το ταιριαστό γευστικό ζευγάρι

Υλικά
1 κιλό ψάρια (γαύρος, σαρδέλα, μαρίδα),  αλάτι χονδρό, ελαιόλαδο, αλεύρι, 1 κιλό χόρτα (ραδίκια, αντίδια, ζωχοί), αλάτι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, σκόρδο (προαιρετικά).
Εκτέλεση
1) Καθαρίζετε τα ψάρια από τα λέπια και τα εντόσθια. Τα ξεπλένετε πολλές φορές προσέχοντας να μην λιώσουν. Τα στραγγίζετε σε τρυπητό και αλατίζετε με το χονδρό αλάτι. Αφήνετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.2) Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι, αλευρώνετε τα ψάρια , τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε προσεκτικά, για να μην πεταχτεί το λάδι και σας κάψει, όσα ψάρια χωράει το τηγάνι. Αφήνετε για 1-2 λεπτά να ψηθούν από την μια μεριά και γυρίζετε και από την άλλη. Χαμηλώνετε την φωτιά και τηγανίζετε τα ψάρια μέχρι να ξεροψηθούν. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα ψάρια.
3) Κόβετε την ρίζα από τα χόρτα και αφαιρείτε τα ξερά ή μαραμένα φύλλα. Κόβετε σε δυο –τρία μέρη, ανάλογα με το μήκος τους. Τα βάζετε σε λεκάνη με νερό και τα ξεπλένετε πολλές φορές, να φύγουν τα χώματα.
4) Ζεσταίνετε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνετε τα χόρτα στραγγισμένα. Αφήνετε να βράσουν. Δοκιμάζετε με το χέρι σας αν έχουν μαλακώσει. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα και στραγγίζετε καλά.
5) Αλατίζετε, περιχύνετε με λάδι και λεμόνι και αν θέλετε με ψιλοκομμένο σκόρδο. Σερβίρετε σε πιατέλα με τα ψάρια, διακοσμώντας με φέτες λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου