Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Γλείφοντας το …Παγωτό

Χρήσιμες συμβουλές στην αγορά του,
για ποιότητα και ασφάλεια, για να μην
μας λιώσει και… κολλάει στο χέρι.

Αγορά και συντήρηση
- Ελέγχουμε την ημερομηνία λήξης, στην συσκευασία των παγωτών. Το χαρτί της συσκευασίας δεν πρέπει να είναι βρώμικο, σκισμένο, υγρό ή κολλημένο πάνω στο παγωτό.
- Αν αγοράσετε παγωτό, μεταφέρετε και υποθηκεύσετε το όσο πιο γρήγορα γίνεται στην κατάψυξη του ψυγείου σας. Εάν αποψυχθεί πρέπει να καταναλωθεί αμέσως και όχι να επαναψυχθεί. Αν πάτε μακριά, αναλόγως της αποστάσεως πρέπει να συντηρηθούν σε ισοθερμικές τσάντες ή σε φορητά ψυγειάκια με παγογύστες.
Μην αγοράζετε και καταναλώνετε παγωτά όταν :
- Δεν γνωρίζετε το εργοστάσιο παρασκευής τους.
- Έχουν έντονο χρώμα, καθώς περιέχουν χρωστικές.
- Έχουν περίεργη γεύση και η οσμή τους δεν είναι ευχάριστη.
- Είναι συσκευασμένα σε κύπελλα και παρουσιάζουν υπερχείλιση στο καπάκι
- Είναι μαλακά, αποχρωματισμένα, παραμορφωμένα, υδαρή ή περιέχουν κρυστάλλους πάγου.
- Αν τα μηχανήματα, το ψυγείο, τα σκεύη και οι βιτρίνες που τα διατηρούν δεν είναι σχολαστικά καθαρά.
 - Αν οι καταψύκτες που συντηρούνται είναι εκτεθειμένοι στον ήλιο, περιέχουν κι άλλα κατεψυγμένα προϊόντα εκτός των παγωτών ή έχουν προβλήματα στην λειτουργία τους.
- Αν δεν τηρεί τα μέτρα υγιεινής το προσωπικό του καταστήματος (ποδιές καθαρές, γάντια κλπ) Τα σκεύη όπου φυλάσσεται το παγωτό δεν πρέπει να έχουν υπολείμματα παγωτού ή γάλακτος Τέλος το κουτάλι σερβιρίσματος, πρέπει να είναι καθαρό και να  διατηρείται σε διαφανές δοχείο με καθαρό νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου