Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Καρώτο


Υγεία, γεύση και
χρώμα στο πιάτο μας

Το καρώτο είναι μονοετές ή διετές φυτό και ανήκει στην οικογένεια των σελινοειδών.
Θρεπτικά συστατικά
Αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών, καθώς είναι πλούσιο σε καροτένιο, δηλ προβιταμίνη Α. Ακόμα περιέχει βιταμίνες Β1, Β2, C και Κ, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο ο
Αγορά και συντήρηση
Προτιμήστε καρώτα μεσαία ή μικρά και όχι μεγάλα, που είναι σκληρά. Να είναι ολόκληρα και όχι σπασμένα και να μην έχουν μαύρα σημάδια. Η όψη τους να δείχνει φρέσκια και τραγανή, ένδειξη ότι είναι φρεσκοκομμένα. Στο ψυγείο μπορούν να διατηρηθούν για τέσσερις έως πέντε εβδομάδες, ενώ υπάρχουν και σε κονσέρβα.
Κατανάλωση και μαγειρική
Τρώγεται ωμό, ή τριμμένο σε σαλάτες, βραστό σε σούπες, πουρέ, σε πίτες και μαγειρεμένο με ψάρι, κρέας, αρακά ή φασόλια, καθώς αποτελεί το κύριο συστατικό στην φασολάδα. Ακόμα σε γλυκά, κουλουράκια, μαρμελάδες, κέικ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου