Γρήγορη, εύκολη και
οικονομική συνταγή,
με χαμηλές
θερμίδες,
αλλά με μεγάλη θρεπτική αξία
Υλικά
1 κιλό γαύρος, 1
κούπα ελαιόλαδο, 2 πράσα και 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2-3 σκελίδες σκόρδο
ψιλοκομμένες, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη με 2 κ σ
πελτέ και 1 κγ ζάχαρη, αλάτι, πάπρικα.
Εκτέλεση
Καθαρίζετε, πλένετε, αλατίζετε και στραγγίζετε τον γαύρο. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Απλώνετε την σάλτσα σε ένα ταψί, αραδιάζετε από πάνω τα ψάρια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Καθαρίζετε, πλένετε, αλατίζετε και στραγγίζετε τον γαύρο. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Προσθέτετε την ντομάτα με τον πελτέ και την ζάχαρη. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Απλώνετε την σάλτσα σε ένα ταψί, αραδιάζετε από πάνω τα ψάρια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και την πάπρικα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, χωρίς να ανακατεύετε. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου