Γρήγορα, εύκολα
και νόστιμα μεζεδάκια
για μικρούς και μεγάλους
Υλικά
4 κομμάτια σνίτσελ χοιρινά, 2-3 αυγά, φρυγανιά τριμμένη,
αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κόβετε τα σνίτσελ σε μικρότερα κομμάτια, τα αλατοπιπερώνετε
και τα πασπαλίζετε με αλεύρι. Χτυπάτε τ’ αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο, βουτάτε μέσα
τα σνίτσελ και τα περνάτε στην γαλέτα.
Τα χτυπάτε ελαφρά στο χέρι σας να κολλήσει η φρυγανιά και να τιναχθεί η
περισσευούμενη. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι,
βάζετε μερικά σνιτσαλάκια, αφήνετε να ψηθούν από την πλευρά και γυρίζετε
και από την άλλη. Βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το περιττό λάδι
και σερβίρετε σε πιατέλα.
Σημείωση
- Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε φιλετάκια κοτόπουλου
- Αντί να τα τηγανίσετε μπορείτε να τα ψήσετε στον φούρνο
- Αν σας περισσέψουν, κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και
σερβίρετε σε σαλάτες ή και σουβλάκι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου