πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο
Υλικά
300 gr
φακές, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα λάδι, 3 κουταλιές πελτέ, 2 σκελίδες σκόρδο
λιωμένο, 2 φύλλα δάφνης, ξύδι, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Βάζετε τις φακές στην κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι, την
δάφνη, το πελτέ, την ρίγανη, το σκόρδο και νερό όσο να σκεπαστούν οι φακές.
Αφήνετε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Τότε προσθέτετε το λάδι, το ξύδι, το
αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να βράσουν λίγο ακόμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου