Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι
1974: Επινοήθηκε ο Κύβος του Ρούμπικ
Ο Έρνο Ρούμπικ ήταν Ούγγρος γλύπτης και αρχιτέκτονας, που επινόησε τον ομώνυμο κύβο, ένα παιχνίδι παζλ που είναι πρώτο σε πωλήσεις μέχρι και σήμερα. Το παιχνίδι είναι ένας κύβος που οι έξι έδρες του έχουν διαφορετικό χρώμα, λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο και πορτοκαλί. Στο εσωτερικό του φέρει έναν  μηχανισμό που όταν περιστρέφεται έχει την δυνατότητα να αλλάζει τα χρώματα στις έδρες του. Το «λύσιμο» του κύβου είναι με όσο πιο γρήγορη περιστροφή οι έδρες του να έχουν η κάθε μια και άλλο χρώμα.

1995: Πέθανε ο ηθοποιός Βαγγέλης Πρωτοπαππάς
Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Οδός ονείρων», «Ταρτούφος», «Ιππείς», «Ντόνα Ντιάνα» κ ά. Έπαιξε σε ταινίες «Σάντα Τσικίτα», «Η κάλπικη λίρα», «Ο ζηλιαρόγατος», «Δεσποινίς ετών 39», «Ένας ήρωας με παντούφλες», «Ένα βότσαλο στην λίμνη», «Δελησταύρου και υιός», «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» κ ά. Συμμετείχε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης», «Ο ονειροπαρμένος», «Δίκαιοι», «Ο Κοσμάς και ο κόσμος του».
Χαρακτηριστικές ατάκες:
- Ένα βότσαλο στην λίμνη
«Όλοι πάμε από κάτι, από καρδιά, από συκώτι…εγώ ας πάω από γυναίκα…»
- Η κάλπικη λίρα
«Όταν έχεις λεφτά Ανάργυρε, μπορείς να αφήσεις τη συνείδησή σου να κοιμάται μόνη της κι εσύ να κοιμάσαι με την καλύτερη ερωμένη…»
-Δεσποινίς ετών 39 (Υποδύεται ένα γεροντοπαλίκαρο)
«Κακό πράγμα η μαγκουφιά. Ας ελπίσουμε ο Θεός που φροντίζει τα πετεινά του ουρανού να φροντίσει και για τους μαγκούφηδες…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου