Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Σαν Σήμερα

Γεγονότα, Γεννήσεις, Θάνατοι

2012: Πέθανε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Ντόνα Σάμερ
Μεσουράνησε την δεκαετία του ’70 χαρακτηριζόμενη ως  η «βασίλισσα της ντίσκο» με τραγούδια όπως “Love to love you baby”, “Last dance”, “Hot stuff”, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

2008: Πέθανε η ηθοποιός Καίτη Πάνου
Συμμετείχε σε πολλές ταινίες, σε μερικές από τις οποίες ήταν παρτενέρ του Λ. Κωνσταντάρα. «Η φωνή της καρδιάς», «Η βίλα με τα νούφαρα», «Χτυποκάρδια στο θρανίο», «Ο Δήμος από τα Τρίκαλα», «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», «Ο τρελός τα ‘χει τετρακόσια», «Ο τρελοπενηντάρης», «Η κυρία του κυρίου «Συμμορία εραστών» σε τηλεοπτικές σειρές “Cheek to cheek”, «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του» κ ά.

1943: Γεννήθηκε στο Μεταξουργείο η λαϊκή τραγουδίστρια Βίκυ Μοσχολιού Τραγούδια της: «Πάει, πάει», «Αλήτης», «Το τραμ το τελευταίο», «Πού πας χωρίς αγάπη», «Τα ξημερώματα», «Ναύτης βγήκε στη στεριά», «Τα δειλινά», «Οι μετανάστες», «Άνθρωποι μονάχοι». Πέθανε στις 16 Αυγούστου 2005.

1902:  Παρατηρήθηκε ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων από τον αρχαιολόγο B. Στάη Ο μηχανισμός είναι ένας οδοντωτός τροχός, μια διάταξη με γρανάζια κατασκευασμένη από μπρούτζο και πλαισιωμένη από ξύλο, που έχει ενσωματωμένες επιγραφές με αστρονομικούς όρους. Η πλέον αποδεκτή θεωρεία εικάζει, ότι πρόκειται για έναν αναλογικό υπολογιστή που λογαριάζει τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου