Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Μοσχάρι με κριθαράκι

Μια παραδοσιακή γευστική πρόταση

Υλικά
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο,  1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 κούπα κόκκινο κρασί, 250 γρ κριθαράκι ψιλό,  κανέλα,  γαρύφαλλο τριμμένο, αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση
Πλένετε και κόβετε το κρέας σε κομμάτια. Τα σοτάρετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν Προσθέτετε το κρεμμύδι και  το σκόρδο, σοτάρετε για λίγο και σβήνετε με το κρασί Πασπαλίζετε με την κανέλα και το γαρύφαλλο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, ίσα να τα σκεπάζει και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Δοκιμάζετε με το πιρούνι. Χρειάζεται περίπου 1 ώρα. Βγάζετε σε πιατέλα το κρέας. Προσθέτετε 2-3 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα, αφήνετε να πάρει βράση και ρίχνετε το κριθαράκι . Βράζετε 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει το ζουμί., χωρίς όμως να στεγνώσει. Προσθέτετε το κρέας και σερβίρετε προσθέτοντας τριμμένο τυρί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου