Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Αγκινάρες με αρακά και λαχανικά

Χαρακτηριστικό πιάτο από τα
λαδερά, με εξαιρετική γεύση,
άρωμα και θρεπτικά συστατικά

Υλικά
5-6 αγκινάρες, ½ κιλό αρακάς 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι τριμμένο, 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 2-3 πατάτες σε κομματάκια, 3 κ σ άνηθο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη με 1 κ γ πελτέ και ½ κ γ ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Καθάρισμα
Αρακάς: Κόβετε λίγο στην άκρη το φασολάκι του αρακά και τραβώντας το ελαφρά με τον αντίχειρα βγαίνουν έξω τα σποράκια (μπιζέλια).
Αγκινάρες: Χυμός 1 λεμονιού, τις λεμονόκουπες, 1-2 κ σ αλεύρι
Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, ρίχνετε το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Κόβετε τα κοτσάνια από τις αγκινάρες. Καθαρίζετε το περίβλημά τους και τα βάζετε στην λεκάνη με το νερό. Καθαρίζετε τις αγκινάρες, αφαιρώντας τα εξωτερικά τους φύλλα. Ξύνετε μ’ ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους και βγάζετε τα χνούδια τους. Τις τρίβετε με τις λεμονόκουπες και τις βάζετε στην λεκάνη.
Μαγείρεμα
Σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια, προσθέτετε τις αγκινάρες, τα κοτσάνια, τον αρακά, τις πατάτες, τα καρώτα και τον άνηθο, την ντομάτα με τον πελτέ την ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνετε την φωτιά, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν.
Σημείωση
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για φρέσκα αγκινάρες και αρακά και τα κατεψυγμένα που είναι έτοιμα καθαρισμένα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου