Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Σπιτικό σουβλάκι με γύρο χοιρινό

Ημέρα Πιτόγυρου η σημερινή και
εμείς τιμώντας την φτιάχνουμε σπιτικά
σουβλάκια να γλύφετε τα δάχτυλα σας

Υλικά   (Ανάλογα τα πιτόγυρα που θέλετε)
Χοιρινές πανσέτες χωρίς κόκαλο, πίτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, τζατζίκι και πατάτες τηγανητές (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, λαδόκολλα
Για την μαρινάδα: Σκόρδο τριμμένο ή σκόνη, μουστάρδα, ελαιόλαδο, ξύδι ή λευκό κρασί, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάτε τις πανσέτες με ξύλινο σφυράκι να λεπτύνουν. Τις κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υλικά τις μαρινάδας, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να μαρινάρετε από το βράδυ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Λίγο πριν το τέλος βάζετε από πάνω και ψήνετε και τα πιτάκια για 1-2 λεπτά.
Σερβίρισμα
Βάζετε στην λαδόκολλα ένα πιτάκι προσθέτετε κρέας τα συνοδευτικά, αλατοπιπερώνετε, πασπαλίζετε με πάπρικα, τυλίγετε και σερβίρετε.
Σημείωση
- Αντί για χοιρινό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλο κρέας, όπως κοτόπουλο, αλλά ακόμα και καλαμάκια
- Εναλλακτικά μπορείτε αντί για το φούρνο να τηγανίσετε το κρέας, προτιμότερο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Αντί για τις κλασικές πίτες μπορείτε να βάλετε κυπριακές ή αραβικές, ολικής άλεσης ή καλαμποκάλευρου
- Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως κέτσαπ ή σος της αρεσκείας σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου