Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Φασολάδα η ελληνική

Το πλέον δημοφιλές παραδοσιακό πιάτο, το εθνικό μας φαγητό κατά το δη λεγόμενο, κόκκινο ή λευκό, αποτελεί ένα πιάτο παντός καιρού, παρότι το θεωρούμε χειμωνιάτικο, με τεράστια θρεπτικά οφέλη.

Υλικά
½ κιλό φασόλια, 1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο,  4-5 καρώτα σε ροδέλες, 1 κούπα σέλινο χονδροκομμένο, ¾  κούπας ελαιόλαδο, 1 κ γ μπούκοβο (προαιρετικά), 2 κ σ ντοματοπελτέ (εάν την θέλουμε κόκκινη), χυμό λεμονιού (εάν την θέλουμε άσπρη), αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε τα φασόλια σε νερό από το βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένετε και τα βάζετε να πάρουν μια βράση. Χύνετε το νερό και τα ξαναβάζετε να βράσουν για 40-50 λεπτά, προσθέτοντας τα κρεμμύδια, τα καρώτα  και το σέλινο. Τα δοκιμάζετε αν έχουν μαλακώσει, προσθέτετε τον ντοματοπελτέ (αν την θέλετε κόκκινη), ζεστό νερό αν χρειάζεται,  αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για λίγο ακόμη μέχρι να χυλώσουν. Αν την θέλετε άσπρη προσθέτετε το λεμόνι στο τέλος του μαγειρέματος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου