Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Περί ορέξεως …κολοκυθόπιτα

Εύκολη, γρήγορη,
γευστική, οικονομική,
ανοιχτή πίτα με κίτρινη κολοκύθα

Υλικά
1 κιλό κίτρινη κολοκύθα, 1 κούπα κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένα, 200 γρ αλεύρι, 100 γρ φέτα ή άλλο τυρί τριμμένο, 2-3 κ σ γιαούρτι, 2 αυγά, ½  κούπα ελαιόλαδο, 1 κ σ βούτυρο, φρυγανιά τριμμένη, κύμινο, κανέλα, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε την κολοκύθα στην μέση. Αφαιρείτε με κουτάλι τους σπόρους και τις ίνες. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια Καθαρίζετε εξωτερικά την σκληρή φλούδα.. Τρίβετε με τον χονδρό τρίφτη και την βάζετε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει. Βάζετε την κολοκύθα σε μια λεκάνη και προσθέτετε το κρεμμύδι, το τυρί, το γιαούρτι, τα αυγά, το λάδι, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το αλεύρι σιγά -σιγά  και ανακατεύετε να αναμιχθούν τα υλικά. Βουτυρώνετε ένα ταψί και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Απλώνετε το μίγμα της κολοκύθας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου