Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός

Γενικά
Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά ισχυρά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο και βαθμιαία στα ηπειρωτικά (εκτός ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-500), της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και των υπόλοιπων τμημάτων της Στερεάς (500 μέτρα), με ένταση των χιονοπτώσεων από την νύχτα στην κεντρική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4-6 στα πελάγη τοπικά 7-8 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  -1 (μείον 1)-7, στα δυτικά από 1-12, στα κεντρικά 4-10, στα νότια από 8-15 και στα  ανατολικά από 9-15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά(άνω των 1000 μέτρων) από το μεσημέρι και από το βράδυ και σε ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 μέτρα). Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4  και από το μεσημέρι 5-6 και το βράδυ 7 μποφόρ.. Η θερμοκρασία από 7-10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις  με βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βαθμιαία στα ορεινά (500 μέτρα). Οι άνεμοι μεταβλητοί 3-4 και από το απόγευμα 4-6   μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0-7 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Τρίτη 1 /1/2019 (Πρωτοχρονιά)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά (300-500 μέτρα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-7 και στα πελάγη τοπικά 8-9 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα από τα δυτικά. Παγετός τοπικά ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου