Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός

Γενικά
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Τα φαινόμενα γρήγορα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα κεντρικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα στα βόρεια, στο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.  Οι άνεμοι μεταβλητοί 5-6 και στα πελάγη τοπικά 7-8 μποφόρ. Ισχυρός παγετός τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από  0-8, στα δυτικά από 5-15, στα κεντρικά 4-10, στα νότια από 9-18 και στα  ανατολικά από 4-14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Νεφώσεις  με τοπικές βροχές και από το απόγευμα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την νύχτα θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (500 μέτρα).  Οι άνεμοι βόρειοι 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6-12 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις  με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (300-500 μέτρα). Βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2-7 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω πτώση από την νύχτα.

Πρόγνωση για Τετάρτη 26/12
Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα δυτικά και βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής και νότιας χώρας, καθώς και σε περιοχές της Εύβοιας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο (400 μέτρα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι 5-7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Παγετός κατά τόπους ισχυρός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου