Μια παραδοσιακή
και νόστιμη συνταγή
Υλικά
½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κ σ πελτέ, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 2 κ σ πελτέ, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε. Στην κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα, τον πελτέ, τα σκόρδα, τον άνηθο, την ρίγανη, 2-3 κ σ ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση και να δέσει η σάλτσα τους.
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βράζετε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε. Στην κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα φασόλια στραγγισμένα, τον πελτέ, τα σκόρδα, τον άνηθο, την ρίγανη, 2-3 κ σ ζεστό νερό αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να πάρουν μια βράση και να δέσει η σάλτσα τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου