Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ένα μπελαλίδικο φαγητό και οι σύγχρονες «νοικοκυρές» δεν το φτιάχνουν. Εάν ακολουθήσουμε όμως την σωστή διαδικασία, δεν είναι καθόλου δύσκολο και θα ανταμειφθείτε με το γευστικό του αποτέλεσμα.

Υλικά
1 λάχανο αφράτο για ντολμάδες, 300 γρ κιμά ανάμικτο (μοσχαρίσιο και χοιρινό), 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, ½ κούπα ρύζι καρολίνα, από ½ ματσάκι άνηθο και μάραθο, αλάτι, πιπέρι. 2 κ σ κορν φλάουρ, 1 αυγό, 1 κούπα χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Κόβετε κυκλικά και αφαιρείτε το χοντρό μέρος στην βάση του λάχανου. Βγάζετε ένα –ένα τα φύλλα και τα ζεματάτε σε αλατισμένο νερό για 5΄. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Σε μια λεκάνη αναμιγνύεται τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μάραθο και το αλατοπίπερο. Σ’ ένα πιάτο απλώνετε ένα-ένα τα φύλλα του λάχανου, κόβετε το χοντρό μέρος στην βάση του και το κρατάτε κατά μέρος. Κάνετε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. Αν θέλετε τα σκληρά μέρη από τα φύλλα, μπορείτε να τα βάλετε στο κάτω και στο πάνω μέρος από τους λαχανοντολμάδες. Ακόμα μπορείτε να τα βάλετε σε ένα βαζάκι με ξύδι για λάχανο τουρσί. Σ’ ένα νταβαδάκι (φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα) ρίχνετε λίγο λάδι στον πάτο Βάζετε επάνω σε κάθε φύλλο μα κουταλιά από την γέμιση, το τυλίγετε σε ρολό (ντολμαδάκια) και τα τοποθετείτε στην κατσαρόλα σε σειρές, περιχύνετε με το λάδι και λίγο ζεστό νερό, βάζετε από πάνω ένα αναποδογυρισμένο πιάτο για να μην διαλυθούν, σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζετε για 30-40 λεπτά. Όταν βράσουν τα βγάζετε σε πιατέλα και «δένετε» το ζουμί τους με το κορν φλάουρ, χτυπάτε το αυγό, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και αυγοκόβετε την σάλτσα. Περιχύνετε με την σάλτσα τους λαχανοντολμάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου