Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ημέρα του Άνδρα

νδρα μοι ννεπε, Μοσα, πολύτροπον…
Παραφράζοντας από την Οδύσσεια του Ομήρου,
θα παρακαλέσουμε την μούσα να μας τραγουδήσει
για τον άνδρα τον πολύτροπο…

- «Του άνδρα του πολλά βαρύ μην του μιλάτε το πρωί, το ούζο πίνει ανέρωτο και τον καφέ του σκέτο», τραγουδούσε ο Γιάννης Ντουνιάς και το επιβεβαιώνει ο Τόλης Βοσκόπουλος «Οι άντρες δε μιλούν πολύ στο νου σου να το γράψεις»

- Εκτός του ότι δεν μιλούν πολύ δεν κλαίνε κιόλας, όπως μας λέει ο Γιώργος Μαζωνάκης «Τα δάκρυα καίνε, μα οι πράξεις μετράνε. Οι άντρες δεν κλαίνε.Μονάχα πονάνε» και συνηγορεί και η Μαρινέλα  «Στο καλό καημέ μου πικρέ κι αγαπημένε και μην κλάψεις για μένα ποτέ, οι άντρες δεν κλαίνε δεν κλαίνε»

- Και έρχεται ο Στέλιος Καζαντζίδης  και τα ανατρέπει όλα «Σαν πληγωμένος αετός, στην κάμαρά μας μπήκα κι ούτε ανάσα, ούτε φως, ούτε αγκαλιά δεν βρήκα Κι όπως σκεφτόμουνα πως άλλος σ’ αγκαλιάζει το πρώτο δάκρυ μου κατάλαβα να στάζει».

- Αρκετά με τα δάκρυα, οι άνδρες πιάνουν δουλειά όπως λέει και η Ελένη Ροδά
«Μη βροντοχτυπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες, το γιαπί το πιλοφόρι το μυστρί  Μη βροντοχτυπάς τα ζάρια όσοι είναι παλικάρια τη ζωή τους την περνούν στις σκαλωσιές».

- Όσο για  γάμο θα βρούμε κανέναν;
Ναι, λέει η Μάρθα Καραγιάννη «Ο άνδρας που θα παντρευτώ, θα με κοιτάει στα μάτια, για κάθε τι που θα ζητώ θα γίνεται κομμάτια» Αντίθετα η Χάρις Αλεξίου λέει Όχι.  «Οι άντρες περνούν, μαμά. Τι θα κερδίσω αν φέρω κάποιον λίγο πιο κοντά. Αφού περνούν, μαμά. Κι αφήνουν ρέστα στην καρδιά.» Σαν δημοψήφισμα μου μοιάζει.

 - Σήμερα εκτός από την ημέρα του Άνδρα είναι και ημέρα Δημόσιας Τουαλέτας. Ο συνειρμός με προβληματίζει, λέτε να βγήκε από το «μην κατουράς στο καπάκι της λεκάνης». Τραγούδι να το επιβεβαιώνει πάντως δεν βρήκα.  

- Υπάρχει όμως τέλειος άνδρας; Ας ακούσουμε τον Γιώργο Τσαλίκη. «Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο έξυπνος, ο γοητευτικός ο τέλειος άντρας δεν είναι πουθενά. Γι’ αυτό κάτσε μαζί μου και μη ζητάς πολλά». Ανδρικό Δίδαγμα.
Άντε βρε, Χρόνια σας πολλά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου