Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ημέρα κατά των Κουνουπιών

Οδηγίες προφύλαξης και
προληπτικά μέτρα για να
μην μας πιουν το αίμα…

- Διατηρείτε όλα τα δοχεία νερού ή και άλλων υγρών που δεν χρησιμοποιούνται, ανάποδα ή καλύψτε τα ώστε να μη γεμίζουν με νερό (βρόχινο, πότισμα κ ά).
.- Κόβετε το γρασίδι, τα αγριόχορτα, τους θάμνους ή και τις φυλλωσιές των δένδρων, όπου συνήθως διαβιούν τα κουνούπια
- Τοποθετείστε κατάλληλη σίτα σε πόρτες και παράθυρα σπιτιών για να μην μπαίνουν κουνούπια και έντομα στο σπίτι.
- Κατά την διάρκεια του ύπνου η χρήση της κουνουπιέρας, ιδίως σε μικρά παιδιά και σε περιοχές που ενδημούν κουνούπια, είναι απαραίτητη.
- Βάλτε λάμπες κίτρινου χρώματος σε εξωτερικούς χώρους και χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες σε εσωτερικούς χώρους. Απωθούν και τα δυο τα κουνούπια.
- Βάλτε γλάστρες με βασιλικό, ρίγανη, λεβάντα, αρμπαρόριζα, δεντρολίβανο, λεμονόχορτο. Αλλά και τα αιθέρια έλαια των φυτών αυτών ή το κάψιμό τους τα απωθούν. Ακόμα καθαρίστε 2-3 σκόρδα και αφήστε τα σε κάποια σημεία, επίσης δεν τους αρέσει η μυρωδιά και έτσι δεν θα πλησιάσουν.
- Άλλο φυσικό εντομοαπωθητικό είναι το λεμόνι, αν μάλιστα του καρφώσετε και 2-3 γαρυφαλάκια θα έχετε και φυσικό αρωματικό και εντομοαπωθητικό. Επίσης η μυρωδιά του ξυδιού τα απωθεί.
- Φορέστε ρούχα ελαφρά και δροσερά, ανοιχτού χρώματος, που καλύπτουν όσο γίνεται μεγαλύτερη επιφάνεια δέρματος, προτιμώντας  ρούχα με μακριά μανίκια και άνετα παντελόνια, ιδιαίτερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου