Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Μουσακάς με μπεσαμέλ από γιαούρτι

Δημοφιλές καλοκαιρινό φαγητό, από εμάς, αλλά και από τους τουρίστες, μπελαλίδικο για τις νοικοκυρές, αλλά βαρύ και αρκετά «θερμιδοφόρο» για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Δοκιμάστε την δική μας εκδοχή, για ένα μουσακά, γρήγορο, εύκολο, γευστικό και με χαμηλές θερμίδες.

Υλικά
300 γρ κιμάς (κατά προτίμηση από κοτόπουλο ή γαλοπούλα), 2-3 μελιτζάνες, 2-3 κολοκυθάκια, 2-3 πατάτες, 1 κούπα κρεμμύδι τριμμένο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη,  1 κ σ πελτέ, 1 κ γ ζάχαρη, ½ κούπα ελαιόλαδο, μπαχάρι, φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, πιπέρι
Για την μπεσαμέλ: 300 γρ γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά), 2 αυγά, τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε λωρίδες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για ½ ώρα. Ξεπλένετε καλά και στραγγίζετε. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Σ’ ένα ταψί απλώνετε σε στρώσεις τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, πασπαλίζετε με ρίγανη, αλείφετε με λάδι και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ, την ζάχαρη, το μπαχάρι, την κανέλα, λίγο ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο. Αλείφετε με λάδι ένα ταψί και πασπαλίζετε με την φρυγανιά. Απλώνετε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τον κιμά σε στρώσεις. Χτυπάτε με το σύρμα το γιαούρτι και τα αυγά και τα απλώνετε πάνω στο μουσακά. Πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει ο μουσακάς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου