Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Σπετσοφάι

Παραδοσιακή συνταγή από το Πήλιο, που πλέον
θεωρείται ένα πολύ γευστικό ελληνικό πιάτο,
με όποια παραλλαγή και να το φτιάξουμε.

Υλικά
3 χωριάτικα λουκάνικα (500 γρ περίπου), 1 κρεμμύδι και 1 πράσο σε ροδέλες, πιπεριές (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες, πορτοκαλί, οι ποσότητες ανάλογα τι πιπεριές θα χρησιμοποιήσετε), καυτερή πιπεριά (προαιρετικά),1-2 σκελίδες σκόρδο, 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, ½ κούπα ελαιόλαδο, 1 σφηνάκι κρασί, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες. Πλένετε, καθαρίζετε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις κόβετε σε κομμάτια. Σοτάρετε στο λάδι τα λουκάνικα και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές. Προσθέτετε τα λουκάνικα και σβήνετε με το κρασί. Βάζετε την ντομάτα, την ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, αλατοπιπερώνετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με την σάλτσα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου