Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Κρέας με αγκινάρες και λαχανικά

Υλικά
½ κιλό κρέας (χοιρινό, αρνάκι) σε μερίδες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ κούπα ελαιόλαδο, 5-6 αγκινάρες φρέσκες (καθαρισμένες) ή κατεψυγμένες, 2-3 καρώτα σε ροδέλες, 2 πατάτες σε κομματάκια, 1 πράσο σε χονδρές ροδέλες, 1 μαραθόριζα σε κομμάτια, χυμό λεμονιού,  αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί. Το σοτάρετε στο λάδι μέχρι να ροδίσει, προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και βράσετε το κρέας μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτετε  τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα καρώτα, το πράσο, την μαραθόριζα και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να πιούν τα υγρά και να μείνουν με το λάδι, χωρίς να ανοιγοκλείνετε την κατσαρόλα, γιατί μαυρίζουν. Λίγο πριν το τέλος ρίχνετε το χυμό λεμονιού και αναδεύετε κουνώντας την κατσαρόλα,  χωρίς να ανακατέψετε για να μην χαλάσει η εμφάνιση του φαγητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου