Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Σαν Σήμερα

2008: Πέθανε ο Ζυλ Ντασέν Αμερικανός σκηνοθέτης
Ταινίες: «Ριφιφί» βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Κανών το 1955, «Φαίδρα», «Τοπκαπί», «Ποτέ την Κυριακή» βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης μουσικής το 1960, «Η νύχτα και η πόλη», «Η δοκιμή», «Στα 16 γνώρισα τον έρωτα» Σε πολλές από τις ταινίες του πρωταγωνιστούσε η σύζυγός του Μελίνα Μερκούρη

1988: Πέθανε η Λιλάντα Λυκιαρδοπούλου, ηθοποιός, τραγουδίστρια
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών και υποκριτική στην Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έπαιξε ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο, ως τραγουδίστρια σε δίσκους, ενώ παρουσίαζε και εκπομπές στην τηλεόραση.

1982: Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου παίρνει το Όσκαρ για την μουσική του στην ταινία «Δρόμοι της Φωτιάς».                                                                                        

1855: Πέθανε η Σαρλότ Μπροντέ, Βρετανή συγγραφέας                                                    
Η Καρλότα γεννήθηκε το 1816 στο Γιορκσάιρ (Αγγλία) και ήταν η μεγαλύτερη από τις άλλες δυο αδελφές της, συγγραφείς επίσης την Έμιλι και την Άννα. Έμεινε γνωστή από το μυθιστόρημα της «Τζέϊν Έιρ». Άλλα έργα της «Βιλέτ», «Σίρλεϊ»

1822: Η καταστροφή της Χίου Οι Οθωμανοί καταπνίγουν την επανάσταση στο νησί της Χίου σφαγιάζοντας δεκάδες χιλιάδες Έλληνες. Η καταστροφή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ ενέπνευσε πολλούς καλλιτέχνες, όπως τον  Γάλλο ζωγράφο Ντελακρουά, που την απεικόνισε στον γνωστό πίνακά του «Οι σφαγές της Χίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου