Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σαν Σήμερα

1853: Πέθανε ο Κρίστιαν Ντόμπλερ, Αυστριακός φυσικός και αστρονόμος Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ το 1803. Ασχολήθηκε με τη μεταβολή της συχνότητας των κυμάνσεων σε συνάρτηση με την κίνηση μεταξύ πομπού και δέκτου, θεμελιώνοντας το φαινόμενο Ντόμπλερ, που επεκτάθηκε από τον Φιζό.

1920: Γεννήθηκε στην Πάτρα ο Τώνης Μαρούδας, τροβαδούρος του ελαφρού τραγουδιού. Τραγούδια του: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη», από την ταινία «Το παιδί και το δελφίνι» όπου πρωταγωνιστούσε η Σοφία Λόρεν, «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Κι η βάρκα γύρισε μόνη», «Αυτά τα μάτια κάπου τα έχω ξαναδεί» κ ά. 

1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή, που βρίσκεται στην Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα και σήμερα φέρει την ονομασία Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ή εν συντομία Πάντειο Πανεπιστήμιο.

1967: Πέθανε ο Θράσος Καστανάκης, λογοτέχνης
Θεωρείται ο εισηγητής  του κοσμοπολίτικου μυθιστορήματος στην Ελλάδα με έργα όπως «Το μαστίγιο και οι πολυέλαιοι», «Η χορεύτρια Κοντεσίνα Φελιτσιτά», «Στο χορό της Ευρώπης», «Ο Ρασκάγιας», «Οι πρίγκιπες», «Ο Χατζη Μανουήλ» που μεταφέρθηκε και στην τηλεόραση, «Ελληνικά  χώματα», «Επτά ιστορίες»  κ ά.

1988: Πέθανε (αυτοκτόνησε) ο τραγουδοποιός Νικόλας Άσιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου