Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το καλάθι του Απριλίου

Ο Απρίλιος είναι ο μήνας που θα φέρει στο τραπέζι μας την φρεσκάδα, τα αρώματα και την γεύση των ανοιξιάτικων φρούτων, λαχανικών και μυρωδικών.
Της εποχής τα φρούτα είναι πορτοκάλια, γκρέϊπ-φρουτ, λεμόνια, μπανάνες, φράουλες, ξεκινούν τα κεράσια και τα μούσμουλα και αποχαιρετούμε το αβοκάντο. Από λαχανικά έχουμε παντζάρια, χόρτα διάφορα, (καυκαλήθρες, μυρώνια, βρούβες, ραδίκια), λαχανίδες, ραπανάκια, ρόκα, πράσα, σπανάκι, σέσκουλα, μαρούλι, σαλάτες, αγκινάρες, κουκιά, κολοκυθάκια, μανιτάρια, σπαράγγια άγρια και καλλιεργημένα, φρέσκα κρεμμύδια και σκόρδα και ντομάτες πρώιμες.
Από μυρωδικά έχουμε μαϊντανό, άνηθο, μάραθο, σέλινο, κρίταμο και από βότανα δεντρολίβανο, ενώ τώρα αρχίζει και το χαμομήλι. Γαλακτοκομικά, φρέσκα κατσικίσια τυριά και γιαούρτια, πρόβειο γάλα και γιαούρτι, τουλουμοτύρι, ανθότυρο. Κρέας αρνάκια και κατσικάκια γάλακτος Τέλος από ψάρια και θαλασσινά έχουμε, αστακούς, γαρίδες, στρείδια, μύδια, τόνο, καλαμάρια, σαρδέλα, γαύρο, μπαρμπούνια, κουτσομούρες, λυθρίνια, συναγρίδα, σφυρίδα, σκουμπρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου