Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πάρτι –Πάρτι - Πάρτι!!!

Τα πάρτι είναι η χαρά των παιδιών, τι πιο ωραίο λοιπόν αυτήν της εποχή να τους ετοιμάσετε ένα πάρτι, καλώντας φίλους και συμμαθητές Η οργάνωση, η προετοιμασία και η διεξαγωγή του πάρτι, αν αφορά και παιδιά πολύ μικρής ηλικίας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η σωστή όμως προετοιμασία μπορεί να κάνει το πάρτι μοναδικό, πρωτότυπο και κυρίως ασφαλές
Προσκλήσεις
Αφήστε το παιδί να διαλέξει μόνο του τους φίλους που θέλει να καλέσει.
Συμβουλεύστε το ο αριθμός των παιδιών να είναι όσο γίνεται μικρότερος για να μπορούν να συμμετέχουν όλα στο παιχνίδι και να μην μένουν κάποια παραπονεμένα. Αν τα παιδιά είναι πολύ μικρής ηλικίας, καλό είναι η πρόσκληση να αφορά και την μαμά. Η διάρκειά του πάρτι να κυμαίνεται ανάμεσα στις 2 με 2,30 ώρες, γιατί μετά τα παιδιά αρχίζουν και κουράζονται. Οι προσκλήσεις πρέπει να είναι γραμμένες με σαφήνεια, όσον αφορά τον χώρο, τον τόπο και την διάρκεια διεξαγωγής του πάρτι Ζητείστε ακόμα να σας ενημερώνουν, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος, για την συμμετοχή τους, όπως και τον αριθμό των συμμετασχόντων, ώστε να προετοιμαστείτε καλύτερα.
Ετοιμασία του σπιτιού
Απομακρύνετε τα βαριά έπιπλα από το σαλόνι, δημιουργώντας άνετο χώρο για παιχνίδι. Μεριμνήστε για αφύλακτες πρίζες, γυμνά καλώδια, ηλεκτρικές συσκευές (μίξερ, αποχυμωτές, κ ά), ακόμα στο μπάνιο (ξυριστικές λεπίδες, σεσουάρ) ώστε να δημιουργήσετε έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά. Φυλάξτε σε απρόσιτο χώρο για τα παιδιά, απορρυπαντικά , φάρμακα, μπογιές και άλλα τέτοια προϊόντα που μπορούν να αποβούν επικίνδυνα για τα παιδιά. Απομακρύνετε ή τουλάχιστον μη βάλετε σε χώρο προσιτό στα παιδιά, τσιγάρα, τασάκια, ποτά ή ξηρούς καρπούς (ευθύνονται για ένα μεγάλο αριθμό πνιγμών)
Φαγητό και διασκέδαση
Φροντίστε να έχετε CD’s με την μουσική που αρέσει στα παιδιά Βρείτε διάφορα παιχνίδια με τα οποία μπορείτε να απασχολήσετε τα παιδιά, όπως ερωτήσεις με εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, υλικά για να ζωγραφίσουν κ ά.
Όσο για το φαγητό τα παιδιά δεν χρειάζονται ούτε μαχαιροπήρουνα, ούτε πιάτα, ούτε πολύπλοκα φαγητά. Ετοιμάστε ένα μπουφέ με πολλά φρέσκα λαχανικά (αγγούρι, ντομάτα,καρώτο, μπρόκολο, μαρούλι), τυριά (φέτα, ανθότυρο, κίτρινα), σαντουϊτσάκια, κεφτεδάκια, σπανακοπιτάκια, και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Όσο για γλυκό πρωτοτυπήστε και σερβίρετε τηγανίτες με μέλι, χαλβά σιμιγδαλένιο, κρέπες με μαρμελάδα, γιαούρτι με γλυκό κουταλιού (κυδώνι, βύσσινο), κ ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου