Υλικά
500 γρ αλεύρι σκληρό, 1 κ γ ξερή μαγιά, ½ κ γ ζάχαρη, ½ κ γ
κοφτό αλάτι, 1 κούπα νερό χλιαρό, 3 κ σ ελαιόλαδο, σουσάμι, λαδόκολλα.
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μια
λεκάνη. Κάνοντας μια λακκούβα στην μέση
του αλευριού ρίχνετε την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά με
ξύλινη κουτάλα ή με το χέρι. Προσθέτετε το λάδι και συνεχίζοντας το ανακάτεμα ρίχνετε
ζεστό νερό και τέλος το αλάτι. Πλάθετε σε μια
ζύμη μαλακή και λεία. Την κάνετε μια μπάλα πασπαλίζετε με αλεύρι πάνω
κάτω, σκεπάζετε με πετσέτα και την
αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 40-45 λεπτά. Την χωρίζετε σε 2 μέρη. Ανοίγετε
τις ζύμες με το πλάστη σε σχήμα οβάλ και σε πάχος 1
εκατοστού. Τις σκεπάζετε και τις αφήνετε να σταθούν άλλα 10-15 λεπτά. Τις
βάζετε σε ταψάκι που έχετε απλώσει
λαδόκολλα. Αλείφετε με νερό, πασπαλίζετε με το σουσάμι και τις ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου