Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Καλαμαράκια τηγανιτά


• 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα, αλάτι, πιπέρι.
Αν προτιμήσετε κατεψυγμένα, τα αποψύχετε πρώτα. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Κόβετε τα πλοκάμια σε δυο-τρία κομμάτια και το σώμα σε ροδέλες και τα βάζετε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τα αλατίζετε και τ’ αλευρώνετε. Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι. Όταν κάψει καλά, ρίχνετε μέσα μερικά καλαμαράκια. Τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξανθύνουν. Για να είναι μαλακά τα καλαμαράκια και να έχουν ωραίο χρυσόξανθο χρώμα, πρέπει να τηγανιστούν σε καυτό και μπόλικο λάδι και σε δυνατή φωτιά. Το αργό τηγάνισμα και το λίγο λάδι τα σκληραίνει. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου