Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Χοιρινή σπάλα ψητή


• 1 χοιρινή σπάλα (5-6 πλευρές) με το δέρμα, 2-3 σκελίδες σκόρδο, 2 κ σ ελαιόλαδο, 2 κ σ μουστάρδα, θυμάρι, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι (προαιρετικά).

Κόβετε την κάθε σκελίδα σκόρδου στα 4. Κάνετε χαρακιές στο κρέας (όχι στην πέτσα) και μπήγετε τα σκόρδα. Ανακατεύετε το λάδι, την μουστάρδα, την ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι να γίνει ομοιογενές μίγμα και αλείφετε το κρέας. Αφήνετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Βάζετε μια σχάρα πάνω σ’ ένα ταψί, ακουμπάτε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω και ψήνετε για 15-20 λεπτά. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1-1 ½ ώρα, ώσπου να ροδοκοκκινίσει το κρέας. Το βγάζετε σε πιατέλα. Στραγγίζετε τα ζουμιά που ψήθηκε το κρέας σ’ ένα τηγανάκι. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και σε σιγανή φωτιά, αφήνετε να δέσει σε σάλτσα και σερβίρετε με το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου