Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βασιλόπιτα κέικ


Φτιάξτε την βασιλόπιτα και …την τύχη με τα χέρια σας

250 γρ βούτυρο, 250 γρ ζάχαρη, 4 αυγά, 80 γρ κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 δόση βανίλια, ½ κ γ μαστίχα κοπανισμένη, 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, φλουρί (νόμισμα), ζάχαρη άχνη, χαρτόνι.

Χτυπάτε το βούτυρο για 6-7 λεπτά μόνο του να αφρατέψει. Προσθέτετε τμηματικά την ζάχαρη, ένα-ένα τ’ αυγά, το κονιάκ, το ξύσμα, την μαστίχα, την βανίλια και τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι και αδειάζετε το μίγμα. Τυλίγετε το φλουρί σε αλουμινόχαρτο και το βάζετε στην βασιλόπιτα. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα. Όταν κρυώσει την ξεφορμάρετε και την βάζετε σε πιατέλα. Κόβετε τους αριθμούς του νέου έτους από το χαρτόνι, τους τοποθετείτε επάνω στην βασιλόπιτα. Πασπαλίζετε με την ζάχαρη άχνη. Αφαιρείτε το χαρτόνι και αν θέλετε διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου