Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Δίχρωμο κέικ με γιαούρτι


• 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 400 γρ ζάχαρη, 200 γρ βούτυρο, 200 γρ γιαούρτι, 4 αυγά, 2 βανίλιες, 30 γρ. σκόνη κακάο (άγλυκο).
Χτυπάτε το βούτυρο, την ζάχαρη και τους κρόκους, προσθέτετε το γιαούρτι, την βανίλια και τ’ ασπράδια σε μαρέγκα και τέλος το αλεύρι, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα Βάζετε το ένα τρίτο του μίγματος σε μια λεκάνη προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε ελαφρά. Βουτυρώνετε μια φόρμα, πασπαλίζετε με αλεύρι, ρίχνετε πρώτα το άσπρο μίγμα και μετά το μίγμα με το κακάο και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου