Συνολικές προβολές σελίδας
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011
Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο
Αμέτρητα πιάτα υπάρχουν στην ελληνική κουζίνα με το φρέσκο χοιρινό κρέας, ένα όμως παραμένει πραγματικά παραδοσιακά χειμωνιάτικο, για αυτές τις γιορτινές μέρες, το πρασοσέλινο.
• 1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, λαιμός) κομμένο σε μερίδες, ½ κιλό σέλινο, ½ κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ½ κούπα λάδι, 1 κ σ αλεύρι, 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο, 2 αυγά, χυμό ενός λεμονιού, αλάτι και λευκό πιπέρι.
Τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι και τα πράσα. Προσθέτετε το κρέας και το αλεύρι. Αφήνετε να τσιγαριστούν για λίγο και ρίχνετε ζεστό νερό, όσο να σκεπαστούν. Σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε το σέλινο κομμένο, το μάραθο και αλατοπιπερώνετε. Όταν βράσουν κρέας και σέλινο, χτυπάτε τ’ αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο και προσθέτετε το χυμό λεμονιού. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε το αυγολέμονο ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου